Når julen er over os, mødes venner og kolleger til julefrokoster og hygger med god mad og drikke. Men i takt med at glassene tømmes, og stemningen stiger, falder dømmekraften, og man kan blive usikker på, om man egentlig er i stand til at køre hjem. Desværre vælger nogle at køre alligevel:
1 ud af 10 danskere har kørt i bil, selvom de var i tvivl om, om promillen tillod det.
I årene efter Corona har antallet af sigtede spritbillister været faldende siden et foreløbigt højdepunkt i 2020. Samtidigt ser man hos Danmarks Statistik en tendens i retning af stadigt yngre spritbillister.
Har din virksomhed taget stilling til spirituskørsel?
En trafiksikker virksomhed tager ansvar for medarbejderne og deres sikkerhed, når de kører i arbejdstiden. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at virksomheders retningslinjer for trafiksikkerhed som minimum indeholder virksomhedens holdning til spirituskørsel, hastighed og opmærksomhed i trafikken samt brug af sikkerhedssele.
Der er mange gevinster ved at sætte trafiksikkerhed på dagsordenen i form af bl.a. bedre arbejdsmiljø, færre sygedage, færre personskader og færre skader på køretøjer. Samtidig er det også et godt signal til kunder og samarbejdspartnere, at virksomheden har styr på trafiksikkerheden overfor medarbejdere og medtrafikanter.
Det bedste råd i forhold til alkohol og bilkørsel er at adskille det fuldstændigt. Mennesker reagerer forskelligt på alkohol, og er man bare det mindste i tvivl, så bør man lade bilen stå.