Elektronikforsikring

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Beregn pris

Vi møder elektronik konstant i vores hverdag, bl.a. i form af telefonen i vores lomme, fjernsynet i vores stue og opvaskemaskinen i vores køkken. Faktisk har hele 90 % af de danske familier i 2021 en smartphone, 83 % ejer en vaskemaskine, og 91 % har en computer (Danmarks Statistik).

Elektronikken fylder mere og mere i vores liv, og vi bliver mere afhængige af det både i vores fritid og vores arbejdsliv. Derfor giver det rigtig god mening at passe ekstra godt på din elektronik - bl.a. med en indboforsikring inkl. elektronikforsikring!

Køb forsikring til dit indbo inkl. elektronik her

Hvad dækker en elektronikforsikring?

Det er vigtigt at have en elektronikforsikring, som kan tage sig af skaderne, fx hvis din bærbare computer pludselig brænder sammen eller en tyv får et godt øje til din fladskærm.

Med en elektronikforsikring hos os, får du dækket de mest gængse elektronikskader. Vores elektronikforsikring dækker bl.a.: 

  • Pludselig skade, fx hvis du taber din telefon eller en anden hælder vand ud over din computer.
  • Pixelfejl på skærme, hvis fejlene er så alvorlige, at de ligger uden for producentens retningslinjer for, hvad der er acceptabelt.
  • Hvis din elektronik har en så alvorlig funktionsfejl, at du ikke kan bruge apparatet til dets oprindelige formål.
  • Kortslutning, overspænding og lignende.

Det er ikke bare din egen elektronik, der er dækket af elektronikforsikringen.

Vores elektronikforsikring dækker også, hvis fx en iPad eller computer udlånt af en skole eller universitet bliver beskadiget i din varetægt.

Hvordan får jeg en elektronikforsikring?

Du kan nemt få en elektronikforsikring hos os. Det kræver blot, at du køber en af vores udvidede indboforsikringer, nemlig Indbo Plus eller Indbo Super.

Udover at inkludere en elektronikforsikring, dækker de udvidede indboforsikringer også ved bl.a. brand, tyveri, vejrskader og anden pludselig skade.

Kvinde sidder ved et bord og smiler
Pas godt på din computer, telefon og tablet med en elektronikforsikring.

Forsikr din elektronik ekstra godt

Har du noget særligt dyr elektronik, kan du vælge at forsikre det gennem vores Indbo Unik.

Indbo Unik dækker helt op til 100.000 kroner, du får en fast selvrisiko på 500 kroner, og elektronikken er dækket mod endnu flere typer af skader, end med den normale elektronikforsikring.


Hvad koster en elektronikforsikring?

Vi kan ikke sætte en selvstændig pris på din elektronikforsikring, da elektronikforsikringen er en fast del af både Indbo Plus og Indbo Super. Det betyder, at elektronikforsikringen er inkluderet i indboforsikringens pris.

Du kan altså nemt få en billig elektronikforsikring hos os, når du samtidig køber en indboforsikring.

Hvis du gerne vil købe en indbo- og elektronikforsikring, er du meget velkommen til selv at beregne din pris i vores webshop.

Beregn din pris i webshoppen her

Vil du i stedet have Indbo Unik, er du velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12.

Artiklen fortsættes nedenfor

Pas på elektronikken i hverdagen

Skader sker ofte ved uheld, og uheld er som bekendt svære at undgå. Du kan dog forsøge at beskytte din elektronik ved at købe en elektronikforsikring og ved at følge disse råd:


1. Beskyt de små skærme

Smartphones og tablets får let revner i glasset, hvilket ofte anmeldes til elektronikforsikringen.

Du kan dog selv beskytte din elektronik, fx ved at have et cover rundt om rammen og en skærmbeskytter på selve skærmen.

På denne måde kan du forhindre, at glasset revner og at din elektronikforsikring skal bruges.


2. Brug stødabsorberende elektroniktasker

Vil du undgå at bruge din elektronikforsikring på ødelagte computere og kameraer, er det vigtigt, at du transporterer dem i tasker, som beskytter elektronikken mod slag og regn.

3. Lær børnene gode elektronikmanerer

Lær dine børn at behandle fx tablets og smartphones forsigtigt: At sidde ned, mens de bruger dem, at bære dem med begge hænder, ikke at løbe med dem og at lægge dem fladt på bordet efter brug – så undgår I skader, genindkøb og at bruge jeres elektronikforsikring.


4. Undgå fugt, vand og sved

Vandskadet elektronik er rigtig irriterende og én af de skader, som oftest anmeldes til elektronikforsikringen.

Undgå at lægge din elektronik på køkkenborde, håndvaske og kanten af badekarret, og læg ikke dit elektroniske udstyr sammen med våde håndklæder og fugtigt sportstøj.

Selv hvis du har din telefon i skjortelommen eller en lomme i løbetøjet, kan den blive udsat for sved, hvilket kan ødelægge den følsomme elektronik.

5. Pas ekstra godt på i naturen

Især om sommeren er tablets og smartphones udsat for sand og vand fra skov- og strandture, hvilket nemt kan føre til skader.

Undgå at bruge din elektronikforsikring ved at lade din elektronik blive hjemme eller ved at beskytte det i en taske eller vandtæt etui.

Mand kigger på sin computer
Beskyt især den bærbare elektronik.

6. Vær ekstra opmærksom på dine lommer

Helt tynde smartphones risikerer at bøje i metallet eller revne i glasset, hvis du har dem i lommen, fx når du sætter dig ned.

Derudover kan løse mønter, nøgler og lignende føre til ridser på skærmen, hvilket desværre ikke dækkes af elektronikforsikringen – vær derfor altid særligt opmærksom, når du har elektronik i lommen.

Beregn din pris her


7. Gem elektronikken ude af syne

Dit elektroniske udstyr er altid fristende for tyve, især smartphones og tablets, som er lette at sælge videre.

Lad derfor ikke elektronikken ligge til frit udsyn i hjemmet, i bilen eller på caféen, hvis du gerne vil undgå at anmelde et tyveri til din elektronikforsikring.


8. Hold øje med trick- og lommetyve

Tricktyve og lommetyve er særligt interesserede i elektronik, så sørg for at opbevare især smartphones i en taske eller lukket lomme, og ikke i fx baglommen på dine jeans.

Elektronik er som sagt nemt at sælge videre, og det ville være ærgerligt, hvis du skulle benytte din elektronikforsikring, miste dine kontakter og på jagt efter en ny telefon, pga. en langfingret fremmed.


Langsigtet forebyggelse

Med langsigtet forebyggelse kan du både irritere tyven til grænseløshed, og samtidig gøre det nemmere at anmelde tyveriet til både politiet og din elektronikforsikring.

  • Gør din telefon ubrugelig for tyven: Benyt låsefunktionen og installer en sporings-app.
  • Mærk din elektronik, så er det svært for tyven at sælge det videre.
  • Registrer din elektronik, gem kvitteringer med både købspris, modeltype og serienummer. Så er det meget lettere at anmelde elektroniktyveriet til politiet og til din elektronikforsikring.

Senest opdateret den 11. maj 2021.