Øget risiko for cyberangreb under Coronakrisen

Dækningen på din cyberforsikring er uændret på trods af Coronakrisen, men risikoen for et cyberangreb i forbindelse med krisen er desværre blevet forøget.

Læs mere herunder, bestil et uforpligtende tilbud på it-forsikring skræddersyet til din virksomhed.

Hjemmearbejde

Risikoen for cyberangreb bliver ikke mindre af, at mange medarbejdere nu arbejder hjemmefra.

Derfor skal du være ekstra opmærksom på god IT-sikkerhed i den kommende tid. Man skal kun klikke på links i mails og SMS'er, man har tillid til. Og så gælder virksomhedens regler for lagring af data og de generelle regler om beskyttelse af personoplysninger også i forbindelse med hjemmearbejde.

Phishing

Internationale IT-kriminelle forsøger at udnytte krisen til deres økonomiske fordel. Det gør de bl.a. ved udsendelse af phishing-mails, som i ly af Coronakrisen prøver at udnytte usikkerhed, frygt og uopmærksomhed hos modtageren til at narre personlige oplysninger, herunder bankoplysninger, ud af denne.

Ransomware

Udover risikoen for phishing-mails advarer CFCS om forøget risiko for målrettede ransomware-angreb, hvor IT-kriminelle afpresser virksomheder for store pengebeløb ved at kryptere forretningskritiske data. Der følger et større oprydningsarbejde efter et ransomware-angreb og i perioden, hvor oprydningen foregår, vil de fleste virksomheder opleve stærkt nedsat eller ingen drift.

Din cyberforsikring dækker

Hvis du bliver ramt af et cyberangreb (virus, malware, DDoS-angreb og hacking) dækker din cyberforsikring naturligvis. Det betyder at tab af data, penge og skader på systemer vil være dækket. Vi dækker også dit driftstab i den periode, der går til jeres systemer er oppe at køre igen.

Husk at følge forsikringens sikkerhedsforskrifter ved at holde dine systemer opdaterede, lave backup og have antivirusprogrammer installeret.

Forsikringen dækker ikke løsesummen i forbindelse med et ransomware-angreb, da dette blot vil forøge risikoen for endnu en gang at blive ramt af et angreb. Men vi dækker selvfølgelig dine udgifter til gendannelse af data og systemer samt dit driftstab.

Har du været udsat for et cyberangreb?

Oplever du et cyberangreb kan du kontakte If på 70 12 12 22 på hverdage fra 8.00-16.00.

Hvis du er en virksomhed med op til 500 mio. kr. i omsætning, kan du udenfor dette tidsrum kontakte vores partner BDO på +47 918 08 030.

Hvis du har en omsætning på mere end 500 mio. kr., kan du udenfor tidsrummet i stedet kontakte vores partner Crawford på +1 519 340 1065.

Husk også at anmelde angrebet til politiet.

Læs mere

Find flere informationer om, hvordan du beskytter din virksomhed med forebyggende tiltag og med relevante it-forsikringer.