Interview med Ifs bæredygtighedschef Philip Thörn
Følelsen af, at alt sker på én gang, fylder Ifs bæredygtighedschef i øjeblikket. Den såkaldte ketchup-effekt! Philip Thörn ser frem mod, hvordan de seneste års arbejde begynder at bære frugt. Mød ham her.
De senere års indsatser inden for bæredygtighedsarbejde begynder at bære frugt. Hvordan har du det, Philip?
– Jeg er ærligt talt overvældet over den kompetence og entusiasme, vi har oplevet hos If. Vi har et stigende antal medarbejdere, hvis jobbeskrivelse omfatter bæredygtighed, og jeg mener, at dette er den bedste metode til at integrere bæredygtighed fuldt ud.
Hvilken fase af bæredygtighedsarbejdet er If i øjeblikket i gang med?
– Jeg har virkelig mærket 'ketchupeffekten' på det seneste. Det er som, når man klemmer en ketchupflaske, og der ikke kommer noget ud. Og lige pludselig vælter det ud, og der er ketchup over det hele. Sådan har jeg det med vores bæredygtighedsarbejde i øjeblikket; For et par år siden gjorde vi meget ud af at prøve at starte en række ting op, og nu er vi gået over til en fase, hvor mange af disse initiativer er i gang – og vi forsøger at holde styr på alle de fremskridt, der gøres inden for If. Når det er sagt, har vi stadig meget arbejde foran os.
Hvad har du særlig lyst til at fremhæve fra rapporten?
– I år har vi haft fokus på at integrere bæredygtighed i vores organisation og gøre det til en del af vores daglige drift. Hvert forretningsområde er gået i gang med at undersøge, hvordan man kan bidrage og gøre en forskel. Men jeg vil gerne fremhæve nogle af mine favoritter fra i år:
- Jeg er meget glad for, hvordan vi har implementeret ESG i vores risikovurdering. Vi har vurderet i alt 677 erhvervskunder og haft 19 henvisningssager, hvor vi har gennemført grundige analyser af påstande og mulige hændelser. I to tilfælde har vi besluttet, at kunden vil blive afvist forsikring i If ved næste fornyelse, medmindre deres ESG-vurderinger forbedres (læs mere i artiklen om ESG-vurderinger).
- 1000 ledere er i gang med If Leadership Compass Program – og jeg er en af dem. Vi har defineret, hvad der er vejen frem, og programmet består af fælles sessioner og privat coaching. Jeg tror på, at denne investering i alle vores medarbejderes hverdag, også gør os til en endnu bedre arbejdsplads (læs mere i artiklen om Leadership Compass).
- Jeg vil også gerne fremhæve vores fælles indsats for at støtte Ukraine. I marts oprettede vi et donationsprogram, hvor If matcher alle donationer fra vores medarbejdere. Jeg valgte at donere til FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), men der var flere forskellige organisationer, man kunne vælge at støtte. Indtil videre har vi doneret 4,1 millioner svenske kroner til forskellige organisationer, der opererer i Ukraine-regionen. Vi fortsætter programmet i 2023 (læs mere på side 68).
Hvad kan vi ellers forvente i 2023?
– Vi undersøger mulighederne for nogle meget interessante nye tjenester og produktegenskaber, som efter min opfattelse virkelig kan hjælpe vores kunder med at agere bæredygtigt. Vi planlægger også flere bæredygtighedsarrangementer for vores medarbejdere i alle lande, og jeg håber, at de både vil engagere og inspirere. Vi lancerer også vigtige initiativer om tilpasning til klimaændringer, som er et område, hvor vi kan bidrage med vores ekspertise for at skabe et mere sikkert og modstandsdygtigt samfund.
Hvad gør du for at blive mere bæredygtig i dit privatliv?
– I mit privatliv bliver jeg ved med at fokusere på de små, men vigtige, ændringer, man kan lave i hverdagen, så som at minimere madspild, nye vegetaropskrifter, pendle med tog og fortsætte med "123-brusebad" (læs mere i artiklen om klimaudfordringen kun med vindere).
Philip Thörn
Head of Sustainability If